Αρχική σελίδα » Δυναμικό » Υποψήφιοι Διδάκτορες

Κάτια Σχίζα

Η Κάτια Σχίζα είναι Υποψήφια Διδάκτορας


   


  • Η Κάτια Σχίζα είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ακολούθησε την κατεύθυνση των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και απέκτησε Ειδίκευση στη Διδακτική των Μαθηματικών.
  • Τον Ιούλιο του 2022 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Διιδρυματικό ΠΜΣ «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη» των ΠΑΔΑ, ΕΚΠΑ και ΑΣΠΑΙΤΕ με βαθμό 9,88.
  • Από το Δεκέμβριο του 2022 είναι υποψήφια διδάκτωρ με θέμα της διδακτορικής διατριβής «Μαθηματική προγραμματιστική ικανότητα που αναπτύσσεται με την δημιουργία και διερεύνηση τρισδιάστατων ψηφιακών μοντέλων».
  • Είναι μέλος του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας από το 2021 και έχει συμμετάσχει στα Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Έργα: "GAMMA" (GAMe-based learning in MΑthematics - Erasmus+, "Exten.(D.T.)2" (Extending Design Thinking with Emerging Digital Technologies - HORIZON-CL2-2021) και "TransEET" (Transforming Education with Emerging Technologies - HORIZON-WIDERA-2021).
  • Εργάζεται στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαθηματικών.
  • Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό μαθησιακών δραστηριοτήτων για τη διδασκαλία των μαθηματικών με τη χρήση προγραμματιστικών εργαλείων στοχεύοντας κυρίως -πέρα από τη νοηματοδότηση των μαθητών και την καλλιέργεια δεξιοτήτων- στην ανάπτυξη της μαθηματικής ικανότητας (mathematical competence) των μαθητών. Εστιάζει στη θέση που κατέχουν τα μαθηματικά στην εποχή των ψηφιοποίησης και το ρόλο που θα μπορούσε να επιτελέσει η μαθηματική ικανότητα στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 210 7277838 

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: katiaschiza@eds.uoa.gr

·        

Μαρία-Στέλλα Νικολάου

Η Μαρία-Στέλλα Νικολάου είναι Υποψήφια Διδάκτορας 


    


  • Η Μαρία-Στέλλα Νικολάου είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • Τον Σεπτέμβριο του 2022 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές  στο Διιδρυματικό ΠΜΣ «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη» του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής & Υπολογιστών του ΠΑ.Δ.Α., του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας του Ε.Κ.Π.Α. και του Παιδαγωγικού Τμήματος της Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ με βαθμό «Άριστα (9,66)».
  • Από τον Σεπτέμβριο του 2022 αποτελεί μέλος του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας (EΕΤ) και από τον Ιανουάριο του 2023 είναι υποψήφια διδάκτωρ με θέμα την «Καλλιέργεια Δεξιοτήτων Υπολογιστικής Σκέψης σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη χρήση και διασκευή κατάλληλα σχεδιασμένων Ψηφιακών Παιχνιδιών».
  • Εργάζεται στον χώρο της εκπαίδευσης στον τομέα της Πληροφορικής, στο κομμάτι του Προγραμματισμού και Web Design.
  • Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζει στην καλλιέργεια δεξιοτήτων Υπολογιστικής Σκέψης μέσω διασκευής ψηφιακών παιχνιδιών ταξινόμησης, δίνοντας έμφαση σε τεχνολογίες που ενσωματώνουν κιναισθητικές αλληλεπιδράσεις.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 210 7277838 

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: msnikolaou@eds.uoa.gr

Χαρά Κορομπλή

Η Χαρά Κορομπλή είναι Υποψήφια Διδάκτορας.


   


  • Η Χαρά Κορομπλή είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με Ειδίκευση στη Διδακτική των Μαθηματικών 
  • Από τον Απρίλιο του 2024 είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του  Διιδρυματικού ΠΜΣ «Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών» των ΕΚΠΑ και Πανεπιστημίου Κύπρου, με βαθμό « Άριστα (9,13)»
  • Είναι μέλος του Εργαστηρίου Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ και από το Δεκέμβριο του 2024 είναι Υποψήφια Διδάκτορας με θέμα διδακτορικής διατριβής "Συλλογισμοί παιδιών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με προγραμματιζόμενα δυναμικά ψηφιακά μοντέλα: Η περίπτωση της Εγγραψιμότητας στα Μαθηματικά".
  • Εργάζεται στο χώρο της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τη μελέτη του μαθηματικού τρόπου σκέψης και αυτενέργειας των παιδιών καθώς αυτά εμπλέκονται με δραστηριότητες μοντελοποίησης γεωμετρικών εννοιών και ο σχεδιασμός διερευνητικών εμπειριών μαθηματικοποίησης με προγραμματιστικά εργαλεία και αναδυόμενες μετασχηματιστικές τεχνολογίες.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: 210 7277838 

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: charkor@eds.uoa.gr

·